Van Koblenz naar Zell

 Hoog boven Koblenz zette de burcht Ehrenbreitstein vroeger de standaard voor de Europese vestingbouw. Voor de Gartenschau 2011 wordt op het voorterrein een landschapspark ingericht. Een nieuwe kabelbaan vervoert de bezoekers van de historische garnizoensstad over de Rijn naar het plateau. 

 Zware bouwwerken bepalen ook het silhouet van Treis-Karden en Cochem, het middeleeuwse juweel Burg Eltz en Slot Neuschwanstein aan de Moezel, de uit de ruïnes herrezen Reichsburg. Aan de voet van de burcht Metternich ligt het dorpje Beilstein er met zijn rijke architectuurgeschiedenis schilderachtig bij. Bij Bremm torent de Calmont, de steilste wijnberg van Europa, boven de oever uit. 

 Langs de Midden-Moezel  Traben-Trarbach doet van zich spreken met jugendstil en ayurveda. Eind 

19e eeuw waren de Moezelstad en haar wijnhandelaren even belangrijk voor de wijnwereld als Bordeaux en konden ze zich de diensten van de Berlijnse stadsarchitect Bruno Möring veroorloven voor hun representatieve belle-époquehuizen. 

 In een oude wagenloods van het St.-Nikolausziekenhuis in Bernkastel-Kues is een van de modernste multimediamusea van Duitsland ondergebracht, dat geheel is gewijd aan wijn. De eerste wijnranken werden al geplant door de Romeinen. In Neumagen-Dhron kunt u zowel op het land als op het water kennismaken met en genieten van de erfenis van dit even genotzuchtige als technisch onderlegde volk uit de oudheid. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *